.
News Image

Piet Huysentruyt zegt sorry tegen Sofie Dumont

“Ik heb mijn fout toegegeven”’


Hoeveel keer zijn er in het verleden berichten over de vete tussen Piet Huysentruyt en Sofie Dumont geschreven? Vaak. Ook deze week weer, vijf jaar na zijn kleinerende uithaal staan Sofie Dumont en Piet Huysentruyt samen in het weekblad Dag Allemaal. En wat blijkt? Zij kunnen weer door één en dezelfde deur. Meer zelfs, straks zitten Sofie en Piet in hetzelfde tv-programma en dat hebben wij allemaal aan VTM te danken.



Piet Huysentruyt neemt zelden een blad voor de mond, dat deed hij ook niet toen VTM hem van het scherm haalde en Sofie Dumont ‘zijn’ tijdslot op het scherm liet overnemen. Het was een bittere pil voor de chef en die hield zich niet in bij elke kans die hij kreeg om Sofie Dumont de grond in te boren. Ruim vier jaar geleden vergeleek Piet Huysentruyt Sofie Dumont met een speler van FC Poelkapelle. Een uitspraak die hem nog lang zou achtervolgen.



Piet Huysentruyt zegt ruim vier jaar na de feiten eindelijk sorry tegen Sofie Dumont en dat heeft zij aan VTM te denken. Op 7 april zijn Sofie en Piet samen in ‘Mijn keuken, mijn restaurant’ op VTM als gastjuryleden te zien. Het was Piet die bij de eerste opname toenadering tot Sofie zocht en haar een dikke knuffel gaf. “Hij was een beetje van zijn melk, dat zag ik”, lacht Sofie Dumont. “Het voelde allemaal heel hartelijk en gewoon aan. Echt waar, er is een last van mijn schouders gevallen. Het zat vanaf de eerste seconde goed tussen ons. En inmiddels amuseren we ons hier rot”, glundert Piet.

Dat hij straks terug op VTM te zien is, dat is een beetje eerherstel voor Piet Huysentruyt. “We zijn allebei ooit gevraagd door VTM, voor bewezen diensten bedankt door VTM en nu ook weer samengebracht door VTM. Schoon toch dat het zo kan lopen”, lacht Piet Huysentruyt in de nieuwe Dag Allemaal. “Echt waar, de knuffel die we gegeven hebben, wat de perfecte start voor wat we nu kunnen doen. Ik ben een emotie-mens. En Sofie ook, weet ik nu. Met gepassioneerde, emotionele mensen zijn er al eens botsingen waarvan je later spijt hebt”, besluit Piet Huysentruyt.