.
Piet Huysentruyt
vrijdag 11 maart 2022

Piet Huysentruyt slaat zijn slag tijdens ‘Stukken van mensen’

Hij verkocht zijn schilderij voor een mooi bedrag

In ‘Stukken van mensen’ zagen we Piet Huysentruyt ten tonele verschijnen met één van zijn eigen werken. Hoewel hij zelf een bedrag van 3000 tot 5000 euro in gedachten had, bood expert Carlo Bonte nog meer. Maar liefst 5.500 euro kreeg Piet voor het schilderij aangeboden. Hij zal zijn deelname aan het programma niet snel vergeten.

“Ik werd door de makers gecontacteerd en ik moet eerlijk toegeven: ik had dat programma nog nooit volledig gezien. Gewoon al eens wat flarden. Maar over mijn deelname heb ik toch even moeten nadenken. Want kunst is iets heel persoonlijks”, zegt hij in Tv Familie.

Dat Piet een schilderij van zichzelf heeft gekozen, is opmerkelijk. “Ik zeg altijd: ‘Wie mijn werk graag ziet, tant mieux. Wie het niet graag ziet: tant pis’. Ik zie m’n schilderijen graag en da’s genoeg. Dat ik specifiek voor dat schilderij heb gekozen, hebben de makers van het programma zelf meebeslist. Het schilderij was gemakkelijk te transporteren en daarom viel de keuze specifiek op dat schilderij.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt