.
News Image

Piet Huysentruyt is terug: “Ze vonden mij rijp voor de psychiatrie”

Hij vond de zotste combinaties

In 2014 werd Piet Huysentruyt wandelen gestuurd bij VTM en werd hij vervangen door Sofie Dumont. Lange tijd zat er tussen de twee een haar in de boter en had Piet maar weinig goede woorden over voor de vrouwelijke chef.

Ondertussen is die strijdbijl begraven en hebben Sofie en Piet hun conflict opgelost. “Ik durf toe te geven dat ik daar een fout heb gemaakt. Ik weet dat mijn uitspraak ‘Je moet Lionel Messi niet vervangen door F.C Poelkapelle’ nog lang heeft nagezinderd. Maar ik ben blij dat het is goed gekomen”, lacht Piet in Dag Allemaal.

Piet heeft er al een mooie carrière op zitten en is momenteel druk bezig aan zijn biografie. Die komt eind oktober uit en Piet is er erg trots op.

“Met naast mijn levensverhaal ook een aantal van de gerechten die mijn carrière gemaakt of soms ook een beetje gekraakt hebben. Zoals de croque monsieur bijvoorbeeld. Toen mama aan het einde van haar leven was gekomen, at ze alleen nog mijn croques.”

Maar er zijn nog een aantal recepten die je in de biografie kan terugvinden. Zoals de legendarische fusie van kreeft met bloedworst. “Ze vonden mij toen rijp voor de psychiatrie”, lacht de tv-kok.

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt