.
Piet Huysentruyt
donderdag 1 mei 2025

Piet Huysentruyt: “Ik moest orde op zaken stellen”

Hij kwam als geroepen

Piet Huysentruyt heeft al een tijdje geen restaurant meer in Frankrijk, maar trok wel naar Zuid-Afrika om daar volledig te ontsnappen aan de stress en het hectische leven dat hij had.

Maar Piet zou Piet niet zijn, mocht hij niet nog altijd bezig zijn met koken. In Zuid-Afrika leidt hij een keukenteam op in het Welgevonden Wildreservaat in Vaalwater.

“Laluka wordt uitgebaat door een Belg. Didier Eeman is een Aalstenaar met een bankverleden. We kwamen met elkaar in contact via een gemeenschappelijke vriend, een andere Belg. Tom Heeremans bezit in Paarl, niet zover vanwaar ik nu woon, het wijndomein Tempel Wines. Didier had wat problemen in de keuken en vroeg me of ik hier orde op zaken wou komen stellen”, legt hij uit in Primo.

Piet vond het prima, maar alleen op zijn voorwaarden. Als hij ergens begint, moet het ook wel goed zijn.

“Ik ben nog altijd een strenge chef. Niet meer zoals vroeger - roepen en tieren in de keuken, dat is niet meer van deze tijd -, maar je moet als chef toch op je strepen staan. Al is het in de zwarte cultuur niet makkelijk om je regime te installeren.”