.
Piet Huysentruyt
zondag 26 november 2023

Piet Huysentruyt: “Het was wachten wanneer het ging gebeuren”

Hij heeft het nu onder controle

Je gelooft het of niet, maar Piet Huysentruyt had regelmatig last van driftbuien. Door te gaan golfen, heeft hij dat nu helemaal onder controle. Maar het heeft toch eventjes geduurd.

“In het begin van mijn carrière was het wachten wanneer en hoe het ging gebeuren. Maar gebeuren deed het sowieso. Merkte ik een opeenstapeling van fouten op, dan ontplofte ik ineens. Ja, ik heb veel geroepen, getierd en gescholden. Dat kwam door de druk van het behalen van een ster, de lopende leningen, de zorg voor onze twee kinderen...”, blikt hij terug in Primo.

Roepen, driftbuien, schelden, we hebben het de voorbije jaren bij heel wat bekende chef-koks zien voorbij komen. Het leek een beetje de natuurlijke gang van zaken.

“Dat is waar. In de keuken heerste een dictatuur. Nu is dat compleet verdwenen. De jeugd is veel mondiger, er is veel meer overleg. Toen niet. Tja, veel mensen zullen zich afvragen hoe dat nu mogelijk is, zo'n gedrag? Maar zonder dergelijk karakter kom je er niet in de wereld van de Michelinsterren, geloof me.”

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt