.
Piet Huysentruyt
woensdag 9 maart 2022

Piet Huysentruyt heeft een leerzame periode achter de rug: “absurd dat ik dat nog niet geprobeerd had”

Hij verbleef in Zuid-Afrika

De afgelopen 2 jaar moesten we vaak gebruik maken van onze creativiteit om ons bezig te houden. Sporten, fitnessen, dansschool,…. het werd ons allemaal verboden. Maar talloze andere hobby’s zaten op ons te wachten. Ook Piet Huysentruyt haalde zijn creativiteit boven en zocht enkele nieuwe bezigheden.

“Ik heb geleerd om te tuinieren, om zuurdesembrood te maken en om te genieten van de rust. Bevriende koks van mij vonden het absurd dat ik nog nooit zuurdesembrood had leren maken. En wat het genieten van de rust betreft, ik zat tijdens de lockdown in Zuid-Afrika, waar ik altijd mijn winters doorbreng. Ik ben daar tot mezelf gekomen. Ik heb daar drie, vier maanden niks gedaan en ik zag wat de dag zou brengen”, zegt Piet in Humo.

Door in Zuid-Afrika te verblijven heeft Piet heel wat verschillen met Vlaanderen ontdekt over het omgaan met het virus. “Men gaat daar heel koel om met het virus. Hier wordt nog je temperatuur gemeten als je een restaurant binnengaat, maar dat is eigenlijk het enige dat wij moeten doen. Maar in Zuid-Afrika zijn nog altijd maar twee-à-drieduizend besmettingen per dag. Wie is er dan het best met de situatie omgegaan?”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt