.
Philippe De Mol
maandag 6 juni 2022

Philippe uit 'De Mol': “Ik was een schim van mezelf”

“Van die vrolijke jongen van in het begin bleef niets over”

Toen hij tijdens de opnames van 'De Mol' er compleet aan onderdoor ging, begon dat ook in zijn omgeving op te vallen. Philippe heeft er goed aan gedaan om op tijd te signaleren dat het voor hem niet langer ging. Die conclusie trekken hij en zijn opvolgster Uma in een interview met Humo.

“Het contrast tussen de Philippe uit de eerste afleveringen en de Philippe uit de laatste afleveringen, was erg groot”, zegt Uma. “Van die vrolijke jongen van in het begin bleef niets over.”

Philippe bevestigt dat: “Dat klopt, ik was naar het einde toe nog slechts een schim van mezelf.” Wanneer 'De Mol' op televisie uitgezonden werd, kreeg hij aanvankelijk veel berichten waar hij blij van werd. “Mensen zeiden me dat ze het cool vonden dat ik zo compleet mezelf was.”

Na de derde aflevering veranderde de toon van de berichten. “Mensen herkenden me niet meer en begonnen me daarom te verdenken als mol. 'Je ziet meer beige dan beige', stuurde iemand me. En na de fietsproef kreeg ik een bericht: 'What the fuck is er met jou aan de hand?' “, vertelt hij daarover.

Ondertussen heeft Philippe het allemaal een plaats kunnen geven. “Iedereen maakt wel eens een zware periode mee in zijn leven, bij mij gebeurde dat helaas voor het oog van heel Vlaanderen”, klinkt het bij Philippe.