.
Philippe De Mol
vrijdag 3 juni 2022

Philippe uit 'De Mol': “Een frisse Duvel was fijn geweest”

"Maar het spel ging gewoon door"

Geen rol zo stressvol als die van 'De Mol'. Daar kan Philippe over meespreken. Hij stapte na vijf afleveringen uit het programma omdat hij door een slaaptekort moeite had om de dingen te relativeren. Zijn opvolgster Uma werd gekozen uit de resterende kandidaten. Over de druk die bij hun deelname hoorde, gaven ze een dubbelinterview aan Humo.

'De Mol' is een programma waarbij twaalf kandidaten op rondreis trekken doorheen een bepaald land, waar ze opdrachten tot een goed einde moeten brengen met een anonieme saboteur in hun midden.

Om de drie dagen wordt er van locatie gewisseld en verblijven de kandidaten in hotels of op campings. Buiten de opdrachten om is er af en toe ook tijd voor ontspanning.

Enige bemerking volgens Uma en Philippe: het spel stopt nooit. Als de kandidaten dan eens samen ergens neerzitten en het gezellig maken, blijft het spelelement intrinsiek aanwezig. “Ik had 's avonds graag een frisse Duvel gedronken en een beetje gefilosofeerd over de dingen des levens, maar het spel ging gewoon door. Het was een erg competitieve groep”, zegt Philippe.

Uma treedt hem daarin bij. “Zolang nog niet iedereen naar bed was, bleef ik zitten. Ik wilde niets missen van wat er nog gezegd werd. Eigenlijk leef je wekenlang op adrenaline”, besluit ze.