.
Philippe Geubels
zondag 10 november 2019

Philippe Geubels haalt uit naar Xander De Rycke

Dat zijn niet de beste vrienden…


Komiek Alex Agnew scoort met zijn wekelijkse podcast ‘Welcome to the AA’. Neen, die heeft niets met drankproblemen te maken, integendeel. Alex Agnew had in aflevering 86 zijn collega Philippe Geubels te gast en slaagde er wonderwel in om bijna 3,5 uur lang met de komiek te praten. Geubels is vaak niet de meest spraakzame persoon tijdens interviews, maar als de komiek zich goed voelt bij de interviewer, dan gaan de tongen al wat losser en zijn de antwoorden langer dan gewoon ‘ja’, ‘neen’ en ‘misschien’.

Tijdens de podcast werd de band tussen Philippe Geubels en Alex Agnew aangehaald, die twee vissen in dezelfde kleine vijver maar voelen zich geen concurrenten. “Ik denk niet dat wij elkaar in de weg zitten en zelfs als dat zo wél zou zijn, bij mij is het echt geen wedstrijd. Ik wil gewoon mijn ding kunnen doen”, steekt Geubels van wal. “Ik ben gewoon al blij als ik dat van mij kan doen, ik wil voor iedereen het beste. Je merkt dat ook bij het publiek. Dan komen er na afloop mensen naar mij die bij mij hopen te scoren door te zeggen dat ze u niet zo goed vinden. En dan zeg ik altijd dat ik u wél goed vind en dat ze misschien eens live naar u moeten komen kijken”, lacht Geubels.Philippe Geubels merkte al bij de start van zijn carrière dat hij met open armen werd ontvangen. “Toen ik begin werd ik eigenlijk door jullie omarmd. Dat is wat wollig, maar de Nigel Williams, Wouter Deprez en Wim Helsen, dat waren de mensen waar ik naar opkeek. Ook Thomas Smith en Bert Gabriëls waren al bezig. Jullie waren niet vijandig toen ik erbij kwam, integendeel. Ik kreeg tips, ik werd geholpen door iedereen. Vandaag de dag trouwens nog altijd. Ik kwam goed overeen met Bart Cannaerts en een Sven Eeckman, dat zijn mensen waar ik superveel aan te danken heb. “

En toch werd het debuut van Philippe Geubels niet door iedereen op applaus onthaald. “Ik denk dat ik meer tegenwind kreeg van de mensen van mijn eigen generatie die toen begonnen. Ik voelde daar meer vijandigheid bij dan van jullie. Buiten de vijandigheid voelde je dat iedereen het plezant vond wat ik deed, totdat het succesvol werd en dan was het ineens commerciële brol.”

Tot dan heeft Philippe Geubels niet één naam gezegd, maar Alex Agnew wil de olifant in de kamer absoluut een naam geven. “Dat was in de periode van de Comedy Casino Cup. Jij bent toen in de finale geraakt, dat was de finale dat de Xander De Rycke heeft gewonnen. Xander heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij er daarna wel een probleem mee had met het feit dat uw carrière toen serieus vertrok, en die van hem niet.”

Uiteraard wil Alex Agnew weten hoe zijn collega Philippe Geubels daarmee is omgesprongen. “Goh, het is lastig als er altijd iemand aan het zagen is, natuurlijk. Maar moeilijk, nee. Ik heb me er eigenlijk vrij weinig van aangetrokken”, lacht Philippe. “Moest dat nu een goede vriend van mij geweest zijn die ik daardoor was kwijtgeraakt, maar dat was niet he. Maar Xander, die ken ik eigenlijk niet. Ik bedoel: dat is iemand die er wel is, maar voor mij is dat nooit echt een groot probleem geweest.” Toch heeft Philippe Geubels er zijn eigen gedacht over. “Wat dat voor effect heeft gehad, is dat ik nu denk ‘wat een vervelende mens’. Ik heb er dan alleen maar negativiteit van gekregen.”

Xander De Rycke werd uiteraard geconfronteerd met de uitspraak van Philippe Geubels. “Geubels en ik waren 10 jaar geleden niet beste maatjes toen hij een superster werd en ik aan lager wal was geraakt. Dat is nu even opgerakeld maar zonder context heb ik nu tientallen mensen die mij een jaloerse lul komen noemen over iemand die ik al jaren niet gesproken heb”, reageerde Xander de Rycke op Twitter. “Ik krijg vrij veel berichten over mijn vernoeming in de laatste #WTTA. Omdat daar wat duiding ontbreekt zal ik het er wel even over hebben de volgende keer ik er te gast ben. Needless to say zijn de dingen minder dramatisch dan dat sommige mensen denken.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Alex Agnew en Philippe Geubels

Bio van Xander De Rycke

Meer Over:

Xander De Rycke