.
Philippe Geubels
donderdag 6 januari 2022

Philippe Geubels bekent: “ik ben woke”

Al wordt het soms te fanatiek

‘Woke’, het is een woord dat in 2021 vaak naar boven kwam en waarin het allemaal een beetje ontplofte. In het tweede seizoen van ‘Taboe’ dat startte op 26 december wordt er gepraat met mensen die binnen de categorieën van woke vallen. Presentator van dienst: Philippe Geubels.

“Alles wat militant is, slaat te ver door, want dat polariseert. Ik vind dat er in die woke-beweging soms te fanatiek wordt gedaan. Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik ‘woke’ ben, maar ook naar mensen die niet woke zijn. Dat vind ik pas woke”, lacht Geubels in Gazet van Antwerpen.

Philippe beseft dat het niet altijd eenvoudig is voor groepen die vaak gediscrimineerd worden en als ‘vreemd’ aanzien worden zoals transpersonen. Hij toont respect voor die mensen, maar het mag niet te ver gaan. “Ik vind niet dat we altijd aan iemand moeten vragen: ‘Hoe wil jij aangesproken worden?’ Als ik ‘hem’ tegen ‘hun’ zeg, vind ik dat ‘hun’ mogen zeggen: ‘sorry, ik heb niet graag dat je ‘hem’ zegt. Dan zal ik dat respecteren. Maar ik vind niet dat die maatschappij altijd moet vragen: ‘Hoe wil jij geïdentificeerd worden?’”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Philippe Geubels

Meer Over:

Philippe Geubels