.
Philippe Geubels
zaterdag 31 augustus 2019

Philippe Geubels: “acteurs leiden een hondenleven”

Philippe Geubels heeft medelijden met acteurs.


Philippe Geubels zien we vanaf dinsdag aan het werk in zijn eerste fictieserie ‘Geub’ op één. Nu hij zelf even kon proeven van het bestaan als acteur, kwam hij tot het besef dat acteurs een hondenleven leiden…

In Hallo, de weekendbijlage van Het Belang van Limburg, vertelt Philippe Geubels dat hij al langer rondliep met het idee om een satirische fictiereeks te schrijven. Toen hij nog bij VIER onder contract lag, was er wat minder animo voor maar toen hij terugkeerde naar de VRT kwam alles in een stroomversnelling.

“Als kind was ik verzot op Urbanus, die met Koko Flanel en Hector hoge toppen scheerde. Die zwarte trieste humor, afgewisseld met ernstigere scènes: dat contrast boeit me mateloos,” aldus Philippe Geubels in Hallo. Ook nu nog is hij fan van films en series met satirische humor. “Het was vooral mijn eigen droom om die reeks te maken,” onthult Philippe Geubels. Maar in hoeverre moest ‘Geub’ stroken met de realiteit? De komiek speelt immers zichzelf, maar wat met de andere acteurs? Gelukkig zorgde niemand minder dan Tom Boonen voor de oplossing.“Toen we beslist hebben om Tom Boonen te laten doodvallen, vielen alle puzzelstukjes in elkaar,” lacht Philippe Geubels. Door de manier waarop Tom Boonen aan z’n einde komt in Geub, weet de kijker dat het allemaal flauwekul is, aldus de komiek.

Voor Geub moest Philippe Geubels ook voor het eerst acteren en dat was toch lastiger dan gedacht, ook al wist Philippe Geubels op voorhand dat hij geen Jan Decleir is. Toch was er een groot verschil tussen acteren op een set en stand-upcomedy. “Bij stand-upcomedy ben ik de enige, en dus centrale, figuur. Ik kan nog last minute dingen aanpassen. Nu ging dat niet, omdat ik onderdeel van een groter geheel was,” aldus Philippe Geubels in HBVL. Philippe Geubels besefte op de set ook dat acteurs eigenlijk een hondenleven leiden. “Bij zo’n reeks beginnen ze voor dag en dauw al te werken. Viel me dat tegen, zeg,” lacht Philippe Geubels. “Ik maakte me die eerste week vaak de bedenking dat acteurs ronduit een hondenleven leiden. Maar nadien heb ik de klik gemaakt, en was het best amusant,” aldus Philippe Geubels die ook een jongensdroom in vervulling zag gaan toen hij mocht acteren met Carry Goossens.

Of er ooit een vervolg komt op Geub valt nog af te wachten. “Ik heb ervan genoten. We zien wel wat volgt,” aldus Philippe Geubels, die beseft dat het format ook als film mogelijk is, maar dat is nog niet voor meteen. “Er is nog genoeg ander werk. Ik heb immers een exclusiviteitscontract in Nederland dat moet renderen,” aldus Philippe Geubels die werkt aan ‘Geubels en de Hollanders’, waarin hij als buitenstaander zijn mening over Nederland zal geven. Maar ook Vlaanderen laat hij niet links liggen: Taboe II staat immers in de steigers, en daar is véél werk aan, lacht Philippe Geubels in Hallo, de weekendbijlage van Het Belang van Limburg.

Bio van Philippe Geubels

Meer Over:

Philippe Geubels Geub