.
Phil Kevin
zondag 23 mei 2021

Phil Kevin getuigt: “ik kreeg ’s nachts paniekaanvallen”

"Dat had een serieuze impact op mij."

Ook al is Phil Kevin gedomicilieerd op Tenerife, de zanger verblijft nog vaak in ons land voor zijn dansschool in Sint-Truiden. Het Sint-Truiden dat tijdens de eerste golf zwaar getroffen werd door het coronavirus.

“Wel tien vrienden en kennissen werden toen ernstig ziek, enkelen zijn zelfs overleden”, getuigt Phil Kevin in TV Familie. “Dat had een serieuze impact op mij. Ik had ’s nachts paniekaanvallen, ik ontsmette continu m’n handen en ik kreeg een hoge bloeddruk.”

Dit jaar waren er voor de zanger dan weer problemen met zijn vaccinatie. “Mijn vrouw en ik betalen in België sociale zekerheid en zijn hier aangesloten bij een ziekenfonds”, verduidelijkt Phil Kevin. “Daardoor komen we op Tenerife niet in aanmerking voor een vaccin. In België kijken ze naar ons rijksregisternummer, maar dat is Spaans. Een hele toestand waar ik knettergek van werd.”

Uiteindelijk was het de huisarts van de zanger die contact opnam met het ziekenfonds waar ze de zanger en zijn echtgenote aanraadden zich op de reservelijst te plaatsen. En daardoor kregen ze beide al hun vaccin, al moesten ze zich wel reppen om binnen het halfuur in het vaccinatiecentrum te zijn.