.
Phaedra Hoste
maandag 15 april 2019

Phaedra Hoste slachtoffer van #MeToo

Zij praat er voor het eerst over!


Phaedra Hoste is nog maar pas hersteld van een operatie maar het model en de zakenvrouw vond toch al de kracht om een groot interview te geven aan de krant De Morgen en daarin vertelt zij voor het eerst over haar #MeToo-ervaringen.

In De Morgen vertelt Phaedra dat mannen haar in het verleden hebben lastiggevallen en dat ook zij #MeToo-verhalen heeft. “Tientallen, en nog veel extremer dan de verhalen die we te horen krijgen. Maar vind ik het nodig om nu al die mannen met de vinger te wijzen? Jaren na datum? Nee, ik zou mezelf een zwak ding vinden. Als vrouw moet je sterk staan. We zijn geëvolueerd, we zijn geëmancipeerd, we willen op dezelfde hoogte staan als mannen, dan moeten we ook kunnen reageren als zij. Als ze mij willen domineren, zeg ik: 'Kom maar af, we zullen eens zien!', klinkt het.

Phaedra Hoste heeft zich de afgelopen jaren gestoord aan de slachtoffers. “Ze konden niet anders, want ze zaten in een onderdanige positie. Er zijn vast en zeker uitzonderingen, maar je gaat toch niet jarenlang voor een baas werken die je seksueel intimideert? Waar is je zelfrespect dan?”

Hoste beet dan ook van zich af als zij lastige opdrachtgevers had: “Of je pakt het onmiddellijk aan of je eindigt in mijn ogen in een soort van luxeprostitutie. Toen ik als model met zo iemand te maken kreeg, pakte ik mijn koffers en stapte ik naar mijn agency. Ik trok mijn mond open en sprak voor alle meisjes die bepoteld en betast waren. Het agentschap haalde iedereen terug en hup, het was gedaan!U leest het volledige interview maandag in De Morgen, een aanrader.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Phaedra Hoste

Meer Over:

Phaedra Hoste