.
News Image

Phaedra Hoste kreeg doodsbedreigingen

Maar dat schrikt haar niet af.


Deze week staat er in Dag Allemaal een interview met Phaedra Hoste. Het model geeft zelden interviews en noemt het gesprek met Dag Allemaal dan ook een uitzondering. “Ik werd altijd afgeschilderd als het afstandelijke model, het omhooggevallen madammeke. Terwijl ik toch hoor dat ik net een empathisch iemand ben met veel humor, maar dat kwam zelden aan bod”, vertelt zij in het weekblad. Phaedra Hoste staat er ook om bekend een mening te hebben, zij neemt zelden een blad voor de mond. “Ik ben een vrouw met een mening en ik sta op mijn strepen. Ben ik daarom een bitch? Voor sommigen blijkbaar wel. Ik heb een karakter, hé. Die Vlaams-Spaanse furie zit erin en ze komt af en toe naar boven. Ik doe dat niet om aandacht te trekken, maar om mijn mening te uiten. Als er iemand onrecht aangedaan wordt, roer ik me. Dat doe ik van kinds af al, het ligt in mijn karakter. Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid en al zeker niet tegen profitariaat.”

Als bv ben je al wat sneller de schietschijf van mensen op de sociale media, zeker wat betreft het hebben van een mening en daar weet Phaedra Hoste alles over. “Ik heb zelfs al doodsbedreigingen gekregen. Openlijk, hé”, reageert Phaedra in Dag Allemaal. “Vind je dat nog normaal? En de politie doet daar niets mee.”



En toch is Phaedra Hoste niet van plan om zich in de toekomst rustig te houden en discussie uit de weg te gaan. “Daar is meer voor nodig dan een doodsbedreiging. Ik laat me door niemand het zwijgen opleggen. En zeker niet door een bende nietsnutten die achter hun computerke mij zitten uit te maken”, gaat Phaedra in Dag Allemaal verder.