.
Phaedra Hoste
zondag 28 juni 2020

Phaedra Hoste is oneerlijke verwijten over racisme beu

Model is heisa beu.


Onderneemster Phaedra Hoste krijgt regelmatig het verwijt racistisch te zijn. “En dat ben ik écht beu. Ook dat wij Vlamingen als racisten worden afgeschilderd, trouwens.” Dat er racisme is, dat spreekt Phaedra Hoste niet tegen, maar volgens haar wordt die stempel dikwijls ten onrechte bovengehaald. En dat kan niet. “Ik heb het altijd opgenomen voor wie gepest werd, van welke cultuur ook.” En ook zelf ontsnapt Hoste niet aan discriminatie ”Maar ik heb me nooit in de slachtofferrol gewenteld, ik heb het ook moeilijk met dat concept.”

Hoste werkt al jaren met mensen van verschillende culturen samen en was zelfs nog een tijdje samen met topdokter Nasser Nadjmi. “Ik heb veel vrienden van diverse origine en die schamen zich soms zelf over wat er nu gebeurt. Betogen? Oké, maar daarna winkels wel kort en klein slaan. Wie zal dat betalen? De belastingbetaler, jij en ik dus”.

De heisa rond de standbeelden van Leopold II is Phaedra Hoste uiteraard niet ontgaan. “Jongens, waar zijn we mee bezig? Neen, als iemand hier graag is in ons land, zich aanpast en ook een positieve bijdrage levert aan de maatschappij, heb ik daar absoluut geen probleem mee. Wél als ze mij de les komen spellen. In een ander land pas ik me toch ook aan de cultuur aan? Dat is zelfs verrijkend. Wellicht hadden sommigen inderdaad nooit zo vereerd mogen worden, maar om dan tot vandalisme over te gaan, dat vind ik er wat over, vertelt zij aan Het Laatste Nieuws.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Phaedra Hoste

Meer Over:

Phaedra Hoste