.
Peter Vanlaet
maandag 20 maart 2023

Peter Vanlaet: “Succes komt niet uit de lucht vallen” 

Hij weet wat hard werken is 

Het zangtalent van Peter Vanlaet is niet alleen bij hem gebleven, maar is ook doorgegeven aan zijn dochter van twaalf Michèle. Net zoals haar vader is ze heel artistiek en kan ze zich bezighouden met toneel spelen, tekenen, knutselen, maar ook zingen.

“Maar ze is nog te verlegen om op een podium te staan”, begint Peter in Story. “Als ze dat later wil, zal ik haar met plezier begeleiden. Mijn jongste dochter Babeth is zes, en zij is dan weer een geboren danseres. Zelf kom ik eigenlijk niet uit een muzikaal nest. Ik ben daar toevallig in gerold.”

Peters vrouw Anne is niet altijd zijn vrouw, maar ook zijn manager. Een samenwerking die heel goed verloopt zonder dat er strubbelingen zijn.

“Dat loopt perfect. Ik ben heel dankbaar dat zij die dingen doet waar ik niet goed in ben. Ze gaat regelmatig mee naar optredens, al lukt dat niet altijd door onze kinderen. Bovendien heeft ze ook nog eens een voltijdse job. Maar wij zijn echt een goed team. Het is een kwestie van geven en nemen.”

Doorheen de voorbije dertig jaar is Peter niet erg veel veranderd. “Ik ben wat grijzer en kaler, maar als persoon ben ik nog altijd dezelfde. Ik heb wel beter geleerd om hard te werken voor datgene wat je graag doet. Succes komt nu eenmaal niet uit de lucht vallen.”