.
Mama’s Jasje, Peter Vanlaet
woensdag 17 mei 2023

Peter Vanlaet: “Ook zij zingen mijn nummers nu mee” 

Hij heeft een nieuw album klaar 

In de jaren 90, toen Mama’s Jasje ontzettend populair was, stonden op de eerste rijen vooral veel vrouwelijke fans klaar voor zanger Peter Vanlaet.

Nog steeds zijn het vooral veel vrouwelijke fans die naar zijn optredens komen, maar ook een nieuwe generatie fans heeft de weg gevonden naar de muziek van de populaire band.

“Ik vind het ongelofelijk als kinderen de teksten van liedjes als ‘Zo ver weg’ woord voor woord kunnen meezingen. Die song is dertig jaar oud. Het is blijkbaar een evergreen geworden”, klinkt het trots in Primo.

Peter Vanlaet heeft net een nieuw album uit en vindt het zelf één van zijn beste platen ooit. Het is alleen nog hopen dat de luisteraars dat nu ook gaan vinden.

“Dat kan je nooit voorspellen. De laatste jaren brengen we met de band heel uiteenlopende dingen en dat is op de nieuwe plaat ook zo. Stevige rocknummers, happy popsongs en intieme ballads. Als tekstschrijver vind ik dat ik gegroeid ben. Ik hoop dat ik op die ingeslagen weg verder kan. Ik ben content met ons nieuwe album, nu het publiek nog!”