.
Peter Vanlaet
vrijdag 30 december 2022

Peter Vanlaet: “Ik moest handtekeningen uitdelen op de werf”

Hij combineerde de twee

In 1991 brak Peter Vanlaet door als zanger van de groep Mama’s Jasje. Ze scoorden een eerste hit met ‘Zo ver weg’, tot er in 1993 een einde kwam aan de originele bezetting van de groep.

Peter zag zich genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere job en ging in de bouw werken. “Bij een aannemer die gespecialiseerd was in het plaatsen van rieten daken en eiken bijgebouwen. In het weekend trad ik nog weleens op en tijdens de week plaatste ik dan poolhouses”, zegt Peter in Primo.

Muziek en bouw, Peter heeft de twee lang met elkaar gecombineerd. Tot in 2020, zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’. Vanaf dan kon hij zijn bijberoep weer beginnen afbouwen.

“Het was ook een helse combinatie. In de bouw werkte ik vaak van zes uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds en tijdens het weekend moest ik vooral ’s avonds en ’s nachts werken. Dat is een beetje gekkenwerk.”

Als bekende zanger werken in de bouw, dan kom je ook wel eens situaties tegen waarbij je herkend wordt natuurlijk. “Het is gebeurd dat ik moest poseren voor selfies of handtekeningen uitdelen. Maar nog vaker zag je mensen raar opkijken wanneer ik met een overall aan arriveerde.”

Download onze app voor Android of iOS