.
Peter Vanlaet
zondag 14 mei 2023

Peter Vanlaet: “Het kon niet snel en wild genoeg zijn” 

Hij doet het rustiger aan 

Het privéleven van een zanger of zangeres is heel vaak een belangrijke inspiratiebron voor het schrijven van nummers. Dat is bij Peter Vanlaet niet anders.

“Ik merk dat ik veel gebruik maak van wat ik heb meegemaakt om nummers te schrijven. Wat ik achter mij heb gelaten, komt zo – bewust of onbewust terug in mijn songs. Het blijft een dankbare inspiratiebron. Dingen waarin mensen zich kunnen herkennen”, zegt Peter in Primo.

Peter lijkt een grote optimist en hij probeert ook zo door het leven te gaan. Al moet hij bekennen dat hij ook iets minder onbezorgd door het leven gaat.

“Ik denk nu meer na bij alles wat ik doe en zeg. Misschien neem ik nu minder risico’s, zowel fysiek als op andere gebieden. Dat is de papa in mij die zegt dat ik aan mijn kinderen moet denken. Ik wil hen ook het goeie voorbeeld geven.”

Er zijn toch een aantal dingen die Peter vroeger wel deed, maar nu niet meer. Zelfs in paardrijden, wat hij al jarenlang doet, is hij voorzichtiger geworden. “Vroeger kon het niet snel en wild genoeg zijn. Daar ben ik toch wat van teruggekomen. Ik leef nog voluit, ik geniet van wat ik doe en zeker niet met de rem op.”