.
Peter Van den Begin in Fair Trade
zaterdag 29 april 2023

Peter Van den Begin: “Ik heb toen pas de sprong gewaagd” 

Hij is pas laat acteur geworden 

Je zou het misschien denken dat vaste waarden als Peter Van den Begin en Peter Van de Velde allebei een acteerdiploma op zak hebben, maar niets is minder waar. Geen van beiden heeft dat diploma maar zijn wel erg populair in Vlaanderen.

“Aan het einde van het tweede jaar aan de Studio Herman Teirlinck ben ik vertrokken. Ik kon meespelen in een productie van Theater Malpertuis, maar de schooldirecteur verwachtte mij in een figurantenrol in de Koninklijke Nederlandse Schouwburg. Ik heb voor Malpertuis gekozen en mocht niet meer terugkomen naar school”, vertelt Peter zijn verhaal in Story.

En ook Peter is nooit naar school gegaan om dat diploma te behalen. Hij koos ervoor om marketing te studeren, maar moest al snel toegeven dat hem dat niet lag.

“Op mijn 34ste heb ik de sprong gewaagd om beroepsacteur te worden. Eerst kreeg ik de rol van dokter Jan in ‘Wittekerke’ en daarna gaf Gert Verhulst me een rol in ‘Robin Hood’ en ‘Piet Piraat’”, zegt Peter Van de Velde.

Peter heeft nog even getwijfeld om zijn ingangsexamen te doen aan Studio Herman Teirlinck, maar hij wilde zijn job niet verliezen. “Ik had zoiets van: als acteren niet voor mij is weggelegd, zal de toekomst het uitwijzen.”