.
Groeten uit... met Peter Van den Begin
dinsdag 25 april 2023

Peter Van den Begin: “Dat was toch heel bijzonder”

Hij mocht samen met zijn dochter acteren

Peter Van den Begin heeft in zijn carrière al heel wat rollen mogen spelen. Maar de bekendste is misschien nog altijd die van Ray Van Mechelen in ‘Matroesjka’s’. Daar wordt hij nog geregeld over aangesproken.

“Gelukkig is er voor mij afwisseling genoeg. Ik heb zelfs nog meegespeeld in een film van Kabouter Plop. Soaps laat ik momenteel links liggen. Ik kijk daar niet op neer, maar ik vind het prettig om regelmatig op een andere set te staan”, klinkt het in Story.

Wie naar ‘1985’ heeft gekeken, heeft ongetwijfeld Peter Van den Begin een prachtprestatie weten neerzetten. Maar wat niet iedereen weet is dat hij samen op de set stond met zijn dochter Thelma.

“Het was heel bijzonder en ontroerend om samen met mijn dochter gevoelige scènes te spelen. De regisseur had gevraagd of ik een selftape met haar wou maken. Ze had geen ervaring en was toen nog maar twaalf jaar. Maar ze heeft blijkbaar talent.”

Dat jonge mensen willen gaan acteren en ervan dromen om een acteercarrière te hebben. “Maar een evidente keuze is het nooit. Maar als je gepassioneerd bent, moet je ervoor gaan. Mijn ouders hebben me altijd gesteund en nu wil ik mijn dochters begeleiden als ze daar zin in hebben.”