.
Peter Van de Velde
zondag 9 april 2023

Peter Van de Velde: “Ze zeiden dat met een vies gezicht”

Hij ging zijn dromen achterna

Het is bijna niet te geloven maar acteur Peter Van de Velde staat al zo’n 25 jaar in het vak. Vroeger was hij te zien in onder andere ‘Wittekerke’, maar nu lijkt hij ondertussen zijn tweede thuis te hebben gevonden in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Na ‘Daens’ en ’40-45’ is hij nu te zien in ‘Red Star Line’, de nieuwe spektakelmusical van Studio 100. Maar ook op televisie kunnen we Peter spotten en dat in de tweede reeks van ‘Fair Trade’. En binnenkort is er ook nog een nieuwe show van Piet Piraat.

Je zou hem wel de hardst werkende man van de showbizz kunnen noemen, maar dat probeert hij zelf te relativeren.

“Er zijn er genoeg die nog veel harder werken. Maar in m’n hele carrière heb ik inderdaad maar twee weken moeten stempelen. In ons vak is dat weinigen gegeven”, zegt hij in Dag Allemaal.

Peter heeft nog tijden gekend waarop men minachtend toekeek op wat hij ging doen. “’Musical?’, zeiden ze dan met een vies gezicht. Of: ‘Jij gaat toch niet in zo’n kostuum in een attractiepark staan?’ Maar ik zag het als m’n ingang in het vak. Ik had geen diploma waarmee ik deuren kon forceren, dus ik moest op deze manier laten zien wat ik kan.”

Bio van Peter Van De Velde

Meer Over:

Peter Van De Velde