.
Debbie Van Akkeren, Peter Van de Velde
maandag 1 mei 2023

Peter Van de Velde: “Ze komen bedelen om premièretickets”

Terwijl ze vroeger neerkeken op het beroep

Toen Peter Van de Velde pas begon als acteur ging hij op zoek naar hoe hij voor zichzelf verschillende deuren kon openen. Dat deed hij door in musicals te gaan spelen en de rol als Piet Piraat aan te nemen.

Heel wat van zijn collega’s waren echt minachtend tegenover musicals en begrepen maar niet waarom Peter dat zou willen doen.

“Twintig jaar later zie ik de collega’s hier dan terug, hebben ze zelf een rol gekregen in een musical. Of dat zijn dan degenen die rond de première weer contact zoeken en om kaartjes bedelen”, zegt Peter in Dag Allemaal.

Maar door de rol van Piet Piraat aan te nemen, botste Peter ook op een aantal gesloten deuren. Deuren die niet meer zouden opengaan.

“En dat geldt niet alleen voor mij. Ook op Ianthe Tavernier wordt neergekeken omdat ze uit ‘De Buurtpolitie’ komt. Ik begrijp dat niet. Oordeel toch gewoon over hoe we ons vak uitoefenen? En voor mezelf… de droom om ooit een ernstig stuk te spelen met het Toneelhuis heb ik wel opgeborgen. Terwijl anderen wel in me geloven. Marc Punt is zo iemand of Steven Perceval.”

Bio van Peter Van De Velde

Meer Over:

Peter Van De Velde