.
News Image

Peter Van de Velde vanaf vandaag in Thuis

Peter Van de Velde is Jacques Pieters in Thuis


De cast van THUIS zal vandaag versterkt worden met een nieuwe collega: Peter Van de Velde zal vanaf vanavond Jacques Pieters in de reeks te zien zijn.



Op dinsdag 20 maart maken Tim en Sam én de kijkers van THUIS kennis met Jacques Pieters, de zwemcoach van Joren. Joren heeft al enkele keren laten vallen dat hij geniet van zijn training en daar zit Jacques zeker voor iets tussen want hij ziet in Joren een natuurtalent. Ooit was hij zelf een enorm getalenteerd zwemmer. Na zijn gloriejaren gooide hij zich echter op het coachen en zo leerde ook Joren hem kennen. Jacques gelooft in zijn jonge pupil en wil er voor zorgen dat Joren zijn talent niet onbenut laat. Zelf doorzwom Jacques ook al enkele waters. Zo verloor hij een aantal jaren geleden zijn vrouw en voedt hij zijn tienerzoon, Maarten, alleen op. Hij staat gekend als een gedreven imposant persoon en dat valt ook Tim onmiddellijk op. Zal hij Joren aan de top krijgen?



Peter Van de Velde als gevestigde waarde nu bij THUIS

De rol van Jacques wordt gespeeld door Peter Van de Velde, een gevestigde waarde in de Vlaamse theater-, televisie- en musicalwereld. Tv-kijkend Vlaanderen kent hem onder andere als René Kroneborg in Salamander. Daarnaast vertolkte hij al ettelijke rollen bij Studio 100-producties. Op het podium schitterde Van de Velde in tientallen musicals waaronder Daens, '14-'18 en Belle en het Beest.



Peter: “Ik ben zeer vereerd en blij dat de producenten van THUIS en de VRT mij het vertrouwen geven. THUIS is een zeer goede serie met straffe verhaallijnen en dagelijks meer dan 1 300 000 kijkers. Ik ben dan ook fier dat ik hieraan kan meewerken.”



Producer Hans Roggen is heel blij dat Peter Van de Velde in THUIS stapt: “Een steengoed acteur met een verhaallijn die nog alle kanten kan uitgaan. Je voelt dat het talent van Peter als acteur energie doorgeeft aan de anderen.”



Peter Van de Velde gaat een druk najaar tegemoet. Hans Roggen: “De drukke repetitieperiode van de musical 40-45 maakt dat we het even rustig aan moeten doen met zijn personage. Maar dat pakken we er graag bij en we gaan voor een mooi traject richting toekomst.”

​En Peter zelf hoof je absoluut niet klagen. Een grote en langdurige tv-rol, dat was even geleden maar agendagewijs heeft hij absoluut niet te klagen. Peter staat heel vaak in de Vlaamse theaters en heeft verder nog optredens als bijvoorbeeld Piet Piraat. En straks is er dus ook nog eens 40-45 en zijn rol in THUIS.