.
Peter Van de Velde in Thuis
woensdag 5 april 2023

Peter Van de Velde: “Ik blijf een onzekere bange mens”

Hij is een nieuwe man

We kennen Peter Van de Velde allemaal als Piet Piraat of als een gevestigde waarde bij Studio 100. Toch zou hij ook graag eens een andere kant van zichzelf laten zien. Zo droomt hij van een serieuze rol bij het Toneelhuis.

“Marc Punt en Stefan Perceval geloven erin dat ik een rol van een serieuzer genre aankan. Ik ben ook al gaan kijken naar ‘Wachten op Godot’ van Toneelhuis. Ik heb ook al zulke voorstellingen gedaan, hé. Da’s ook maar gewoon je tekst van buiten blokken, repeteren en op een zo natuurlijk mogelijke manier van de ene plaats naar de andere gaan op het podium. Wel ja, dat doe ik in ‘Red Star Line’ dus ook”, zegt Peter in Dag Allemaal.

Ook Peter heeft ooit de sprong moeten maken om van het acteren te gaan leven. En dat is in tijden zoals deze niet altijd meer zo makkelijk.

“Ik blijf ook een onzekere en bange mens. Dat vind ik geen nadeel aan m’n vak. Het maakt dat ik graag controle heb over de zaken. Ik ben bijzonder punctueel. Het is heel vermoeiend, ook voor m’n partner, maar ik kan niet anders.”

Peter geeft toe dat er heel wat vrouwelijke hormonen zich schuilhouden in hem. “Mij hoeft niemand te zeggen dat ik iets in het huishouden moet doen. Nee, ik doe dat zelf. En ik zet dat dan ook afgemeten in de agenda.”

Bio van Peter Van De Velde

Meer Over:

Peter Van De Velde