.
Peter Van de Velde in Thuis
maandag 19 april 2021

Peter Van de Velde haalt uit naar Kristel Verbeke

"Enorm kort door de bocht"

Zondag was Kristel Verbeke te gast in 'Touché' op Radio 1. K3 was haar ticket voor een beter leven. Als ze die kans niet had gekregen, was ze misschien één van die vele moeders geworden die moeten krabben om rond te komen. Omdat ze maar al te goed weet hoe het is om op te groeien in armoede, presenteert Kristel vanaf dinsdag het programma ‘Zorgen voor mama’ op Eén. Ideaal moment dus om Kristel uit te nodigen mocht Friedl' Lesage gedacht hebben. En dus was Kristel Verbeke zondagochtend op de afspraak bij Radio 1.

Na afloop werd er een quote van Kristel op Instagram gedeeld. "Ik wil armoede bespreekbaar maken. Armoede gaat verder dan je bankrekening. Het zit in heel je lijf", lezen we op Instagram. Er kwamen heel wat mooie en hartverwarmende reacties op de uitzending. Er zijn zelfs mensen die toegeven dat zij tranen in de ogen kregen van wat zij te horen kregen. En dat is dan nog niets in vergelijking met het tv-programma dat dinsdag voor het eerst op één te zien zal zijn.

Maar goed, er valt op de Instagram van Radio 1 ook kritiek te lezen, één kritische noot kwam uit onverwachte hoek. Peter Van de Velde, die al jaren als 'Piet Piraat' te zien is en momenteel ook 'Thuis' onveilig maakt, reageert kort met "Zegt diegene met miljoenen op haar bankrekening..." . Een uitspraak die hij beter niet had gedaan.

Van de Velde krijgt nu zelf heel wat tegenwind. "Ooit gehoord in welke situatie ze is opgegroeid? en het wil toch niet zeggen omdat je geld genoeg hebt, (en er waarschijnlijk ook har voor hebt moeten werken om uit die armoede te geraken) je je niets meer moet aantrekken van armoede en wat het doet met mensen? het siert haar dat ze er tenminste iets rond doet, en het bespreekbaar maakt. Een beetje kort door de bocht deze uitspraak", reageert iemand.

Nog een andere volger besluit als volgt te reageren: "Dus omdat ze nu, door hard te werken, haar geld verdient kan ze vroeger niet in armoede opgegroeid zijn? Enorm kort door de bocht. Ooit collega’s en nu? Ik zie de reden niet om haar aan te vallen", klinkt het.

"Peter van de Velde is jaloers, denk ik, het was een mooie uitzending", besluit iemand anders.