.
Het Rad met Peter Van de Veire
vrijdag 21 september 2018

Peter Van de Veire zwaar aangepakt

Peter Van de Veire werd met de dood bedreigd. 


De week van Gert late Night werd donderdagavond afgesloten met de bedgeheimen van Peter Van de Veire. De presentator was op zijn hoede en slaagde erin om zijn emoties onder controle te houden. Tijdens het gesprek in het bed van James Cooke vertelde Peter Van de Veire over de moeilijke momenten in zijn leven. Niet alleen privé maar ook op professioneel vlak waren er momenten wie Peter liever anders had zien verlopen.

Van de Veire werd een jaar of tien keihard aangepakt omdat heel wat mensen de verantwoordelijkheid voor het verdwijnen van Donna in zijn schoenen schoven. Peter Van de Veire zou hét gezicht van MNM worden, hij zou zelfs alle touwtjes in handen nemen en dat was niet echt het geval. Het waren de bazen van de VRT die ervoor opteerden om Donna te vervangen door MNM. Op 5 januari 2009 was MNM voor het eerst te horen, het was Peter Van de Veire die de eer had om het eerste programma te presenteren, De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow was een feit en nu bijna 10 jaar later is Peter nog altijd van de partij.

Presentatoren krijgen vaak heel wat shit over zich heen en daar weet Peter Van de Veire alles over. “Mensen hebben mij ooit opgebeld, stond op mijn voice male ‘Peter Van de Veire, ik ga u vermoorden’ en daar ben ik toch wel van geschrokken. Ik ben daar nooit mee naar de politie gegaan en dat had ik misschien wel moeten doen. Maar ik hoorde toen ook van ‘die man is waarschijnlijk dronken of die zal dat mogelijk op dat moment niet op die manier bedoeld hebben’ maar op dat moment komt dat bericht wel hard binnen als iemand zegt ‘ik ga u vermoorden’. In bed bij James vertelt Peter over de periode dat hij keihard is aangepakt omdat iedereen Peter verweet dat hij Donna kapot had gemaakt. “Ik zat ook in een héél moeilijk privéverhaal en ik ben op een bepaald ogenblik in mijn bed gekropen na een ochtendshow van ‘Nee, laat mij liggen, ik wil niet meer, ik ga hier gewoon blijven liggen.’ En daar ben ik ook wel uitgeraakt, maar heb me wel voorgehouden van ‘Kijk, wat je aan het doen bent, zorg dat het op een bepaald ogenblik zo goed is dat ze er niet meer onderuit kunnen’.

Peter Van de Veire is door de jaren heen een heel andere presentator geworden. “Ik kan dollen met mensen, ik kan mensen op het verkeerde been zetten en een beetje gekscheren maar ik ga hen niet meer belachelijk maken. Al die mensen die ik toen gekwetst heb, ik vind dat verschrikkelijk. Ik hoop dat die mensen mij dat niet meer kwalijk nemen”, vertelt Peter aan James Cooke. Peter heeft een vrouw én drie kinderen en die kinderen staan bijna op eigen benen. “Er was een hele periode in mijn leven dat ik ze heel weinig gezien heb. Dat ze meer bij hun mama waren dan dat ze bij mij waren. Ik heb op een bepaald ogenblik wel wat te weinig gevochten voor hen. Toen zag ik hen heel weinig en dat was dan maar zo. Achteraf gezien is dat niet zo goed geweest en had ik dat wel anders moeten aanpakken.

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire