.
Peter Van de Veire
maandag 21 november 2022

Peter Van de Veire: “Zolang ze daar blijven is het goed”

Hij heeft gelukkig niks tegen onze noorderburen

Een strijd tussen Nederland en België op televisie, zoiets hebben we al een keertje gehad in ‘The Battle’. Dat programma werd toen gepresenteerd door Peter Van de Veire en Lieke Van Lexmond.

Maar ook dit keer is er terug een programma op televisie te bekijken waarin de strijd tussen België en Nederland losbarst. 5 duo’s van bekende Belgen of Nederlanders proberen de grens over te steken naar het land van de concurrentie om daar hun vlag te kunnen hijsen.

Aan het hoofd van België staat Peter Van de Veire. Je zou bijna kunnen denken dat Peter iets tegen onze noorderburen heeft.

“Maar nee, integendeel. Ik wilde op een blauwe maandag zelfs naar Rotterdam verhuizen om daar radio te gaan maken. Een week lang waren dat concrete plannen, tot ik besefte dat het daar toch niet zoveel verschilt van hier”, lacht hij in Humo.

Peter bleef dus netjes in België wonen en is toch nog elke dag verwonderd over onze Noorderburen. “Ik ben bij elke samenwerking wel onder de indruk van hoe goed ze alles kunnen maskeren. Ze zeggen dan: ‘Komt goed joh, geen zorgen maken,’ terwijl je ziet dat niets is voorbereid.”

Onze Noorderburen lullen zich er dan gewoon vlot doorheen en het werkt nog ook. “Maar nee, ik heb niets tegen Hollanders. Maar ze moeten wel in hun eigen land blijven.”

Bio van Peter Van de Veire en Lieke van Lexmond