.
Peter Van de Veire
maandag 22 augustus 2022

Peter Van de Veire zoekt Eurosongkandidaat

Het gaat in de toekomst weer spannender worden.

De VRT kiest opnieuw voor een wedstrijd op tv om de kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2023 te zoeken, dat maakte Peter Van de Veire dit weekend bekend. En daarmee weten we meteen wie het programma zal presenteren.

Peter Van de Veire en het Eurovisie Songfestival, dat is een goede combinatie. Van de Veire geeft al heel wat jaren commentaar bij de halve finales én de finale op Eén en presenteerde eerder ook al een aantal keer de Belgische voorrondes. En die komen nu dus terug.

Tot in 2014 was er op de openbare omroep meestal een grote wedstrijd, dat jaar werd Axel Hirsoux trouwens nog gekozen. In 2016 werden er amper 5 kandidaten geselecteerd door de VRT en daaruit werd de artiest gekozen die naar Stockholm mocht gaan, Laura Tesoro weet u wel…

In 2018 en 2021 koos de VRT zelf wie er naar het Eurovisie Songfestival ging. Dat waren toen respectievelijk Sennek en Hooverphonic. Deze keer hoopt de VRT misschien wel op toppers als Regi, Camille, Pommelien Thijs. Of zou Margriet Hermans haar kans nog eens wagen? Waarom niet?!

Eurosong was in het verleden trouwens een springplank voor heel wat artiesten, die zijn blij dat de VRT weer voor de vertrouwde formule kiest.

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire

Bio van Axel Hirsoux, Sennek en Hooverphonic