.
Peter Van de Veire en Kim Van Oncen
zondag 2 juli 2023

Peter Van de Veire: “Ze wordt niet zomaar kwaad”

Ze zijn allebei even erg

Sinds een goed half jaar werken Peter Van de Veire en Kim Van Oncen samen voor de ochtendshow van Radio 2. De twee komen goed overeen, al duiken er heel soms ook eens ergernissen op.

“Een radiostudio is een gezellige werkplek, dus is het fijn als die er netjes bij ligt. Ik kan het niet verdragen als mensen afval en kruimels achterlaten”, zegt Peter in Story.

Ook Kim heeft wel iets waar ze zich aan kan ergeren. “Hij maakte meteen duidelijk dat we niet in de studio zouden eten. Ik had echt niet van hem verwacht dat hij zo netjes was. Ik hield maanden vol dat hij overdrijft, tot mijn man een boekje opendeed over mij en mijn kuisobsessie thuis.”

Peter kon zijn oren niet geloven en al zeker niet dat Kim zo’n tien keer erger is dan hij. Maar hij haalt ook inspiratie bij Kim haar opvallendheden rond netjes zijn.

“Ze heeft zo’n speciale opberglade voor haar juwelen. Ik heb deze intussen cadeau gedaan aan mijn vrouw. Maar Kim is heel makkelijk in de omgang. Ze wordt nooit zomaar kwaad. Ik wind me iets sneller op. Als iemand herhaaldelijk dezelfde fouten maakt, bijvoorbeeld. De luisteraar verdient kwaliteit.”