.
Peter Van de Veire
woensdag 18 januari 2023

Peter Van de Veire: “Toen ik hem belde is hij beginnen huilen”

Hij gaf zijn zegen

Vanaf 23 januari is Peter Van de Veire weer dagelijks op jouw radio te horen. Daarvoor moet je dit keer niet meer afstemmen op MNM maar wel op Radio 2. Daar zal Peter iedere ochtend ‘Goeiemorgen Morgen’ presenteren samen met Kim Van Oncen.

“We wilden iets zonnigs, iets uitnodigend, iets dat past bij de ochtend. Als doorgewinterde Eurovisiesongfestival-fan dacht ik dus meteen aan ‘Goeiemorgen, morgen’ van Nicole en Hugo. Ik vond die titel ook perfect. Dat was hij ook. Alleen: toen kwam Nicole te overlijden”, zucht Peter in Humo.

Er is lang getwijfeld over wat ze met de titel zouden doen. Ze wilden hem liever niet zomaar in de vuilbak zien verdwijnen en dus besloot Peter om Hugo te contacteren en hem te vertellen over hun plan.

“Toen ik hem aan de lijn kreeg, heb ik alles uitgelegd. Toen ik hem vertelde dat we dachten aan ‘Goeiemorgen, morgen!’, begon hij te huilen. Maar echt, huilen, tranen met tuiten. Ik dacht dat ik iets verkeerds had gezegd, dat ik hem gekwetst had. Maar hij vond het prachtig! Hij heeft wel duizend keer zijn zegen gegeven.”

Van MNM naar Radio 2, het is een grote overgang. Het verhaal was voor Peter eigenlijk 4 jaar geleden al mooi geweest, maar hij deed nog even door. “Toen Julie Van den Steen 4 jaar geleden naar VTM vertrok, wilde ik eigenlijk ook vertrekken. De bazen hebben me toen overtuigd om nog wat langer te blijven. Maar alles wat daarna kwam, heb ik beschouwd als extra tijd.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire