.
Peter Van de Veire en Kim Van Oncen
zaterdag 14 januari 2023

Peter Van de Veire: “Plots viel er een rust over mij”

Hij is klaar voor een nieuw hoofdstuk

Hoera, hij is terug op de radio: Peter Van de Veire! Helemaal weg geweest is Peter natuurlijk nooit want hij was nog regelmatig op televisie te zien. Maar vanaf 23 januari is hij dus nu elke ochtend op Radio 2 te horen met ‘Goeiemorgen Morgen’.

Na een iets rustiger jaar is Peter er weer helemaal klaar voor om elke dag radio te maken. Dat doet hij met Kim Van Oncen aan zijn zijde.

“2022 heeft me deugd gedaan. Het was vooral een rustig jaar, in tegenstelling tot de vijftien die eraan voorafgingen. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat ik gestopt ben bij MNM. Die exit lag al lang vast, en toen het moment dichterbij kwam, viel er een soort rust over me”, vertelt Peter aan Humo.

Na zijn grote afscheid in het Sportpaleis had Peter plots ontzettend veel tijd en wist hij even niet wat hij met al die vrije tijd moest aanvangen. Maar hij heeft zich vooral nuttig proberen bezighouden.

“Ik heb boeken gelezen, kasten uitgekuist, de wasmachine laten draaien, etc. Ordenen dus, in materie en geest. Dat is wat ik doe als ik de rust voel opborrelen.”