.
Peter Van de Veire
zondag 22 januari 2023

Peter Van de Veire: “Ik wilde hen absoluut daarvan overtuigen”

Hij heeft er zich volledig in verdiept

Als het van veel Belgen had afgehangen dan namen we al een paar jaar niet meer deel aan het Eurosongfestival. Toch is de liedjeswedstrijd nog altijd erg belangrijk voor heel wat mensen. Het is een beetje zoals het EK of WK voetbal: je weet dat de winstkansen laag zijn, maar het is ondenkbaar om er niet aan deel te nemen.

“Ik heb me op bijna academische wijze in het Songfestival verdiept, om ketters te kunnen overtuigen hoe belangrijk dat feest is. Naast het EK voetbal is het één van de eerste Europese verwezenlijkingen na de Tweede Wereldoorlog. Een bewijs dat we in Europa ook iets samen konden doen zonder elkaars kop eraf te knallen”, vertelt Peter Van de Veire in Humo.

Peter durft zelfs nog een stapje verder te gaan. Hij durft zelfs te beweren dat het Eurovisiesongfestival een complot is van Amerika én China.

“TikTok is een grote sponsor: de eerste beelden van alle repetities duiken exclusief daar op. Nu, zolang er naast een Europees ook een mondiaal gevoel van vriendschap, blijheid en solidariteit ontstaat, vind ik het eigenlijk allemaal best”

En we kunnen er niet om heen, professioneel gezien blijft het één van de beste muziekshows ter wereld. “Toegegeven, vorig jaar in Italië was de organisatie erg goed in pizza en pasta serveren, maar hebben ze er voor de rest toch met hun klak naar gesmeten. En muzikaal gezien heb je elk jaar ook wel een ferme brok rommel waar je doorheen moet.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire