.
Peter Van de Veire
maandag 10 april 2023

Peter Van de Veire: “Ik werd daar nooit mee geconfronteerd” 

Zijn dochters wel 

We horen de oudere mensen wel eens zeggen: ‘vroeger was het allemaal beter’. Maar is dat ook echt zo? Peter Van de Veire vindt in elk geval van niet. De tijden vroeger hadden zo hun voordelen, maar ook de tijden nu hebben heel wat voordelen.

Het ergste wat je vroeger kon overkomen was een vechtpartij in het naburige dorp of je fiets die werd gestolen. Nieuws over oorlogen of terrorisme bereikte ons niet zo snel als nu.

“Drugs bestonden ook wel al, maar ik werd er nooit mee geconfronteerd. Ik heb dat nooit gezien. Er werd schabouwelijk veel alcohol verzet, dat wel, maar drugs waren er niet in omloop. Dat is helemaal veranderd. Vandaag zijn drugs overal. In de uitgaanswereld van mijn dochters is dat wel extreem beschikbaar”, vertelt Peter in Primo.

Maar Peter denkt ook graag terug aan zijn jeugd en aan de tijd van toen. Vooral aan zijn eerste tien levensjaren.

“Maar ook het jaar waarin ik 19 was, heb ik goede herinneringen. Dat was een topjaar. Het was een mooie zomer, ik was erdoor in mijn eerste jaar hogeschool. Ik had een lief maar was tegelijk nog heel vrij en had nul verantwoordelijkheid. Fysiek zat ik ook in de fleur van mijn leven.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire