.
News Image

Peter Van de Veire: “Ik heb vooral onthouden hoe beperkt hokjes denken is”

Niet iedereen is blij met zijn overgang

Je zou het hem niet aangeven, maar Peter Van de Veire werd een tijdje geleden 51. Tot zijn 50ste werkte hij nog altijd voor jongerenzender MNM waar hij nog altijd met veel passie radio maakte. Ondertussen heeft hij de overstap naar Radio 2 gemaakt en daar zat zijn leeftijd toch voor iets tussen.

“Ik begon te merken dat ik het hoe langer hoe moeilijker vond om sommige nieuwe hits met liederlijk enthousiasme aan te kondigen. Er valt volstrekt geen lijn te trekken in mijn muzieksmaak. Ik ben een periode straight edge geweest – een toegewijde hardcorepunk die zich onthield van drugs, alcohol en seks – én ik ben de grootste commerciële hoer geweest. Uit dat alles heb ik vooral onthouden hoe beperkend hokjes denken is”, zegt Peter in Humo.

Peter is erg enthousiast over zijn overstap naar Radio 2 en deelt niet iedereen die mening. De voorbije weken hebben heel wat mensen hun ongenoegen geuit. Maar liefst 75% van de lezers van HLN is niet tevreden.

“25% die wel tevreden is, is ook mooi. Ik hoop dat die allemaal zullen luisteren. Ik heb de reacties ook gezien, ik kan onder een dekentje zitten huilen, maar dat doe ik niet. Ik snap oprecht het gevoel: ‘Oei, ze gaan iets van ons afpakken!’ Maar ik weet ook dat er nog veel regionieuws in onze ochtendshow zal zitten, nog meer dan vroeger zelfs, ook online. De luisteraard zal elke dag geïnformeerd worden over wat er leeft in zijn streek.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire