.
Peter Van De Veire
woensdag 25 januari 2023

Peter Van de Veire: “Ik doe dat alleen op een liefdevolle en warme manier”

Het is één grote Europese liefdesbubbel

Eurosong is voor heel wat mensen één van de hoogtepunten van het jaar. Mensen verzamelen zich massaal voor de buis en genieten zorgeloos van een avondje vol muziek en spektakel. In Vlaanderen wordt dat spektakel voorzien van commentaar door Peter Van de Veire.

Die commentaren zijn vaak om te lachen en soms behoorlijk pittig. Hij neemt geen blad voor de mond om te zeggen wanneer iets niet goed is.

“En toch: als ik commentaar geef, doe ik dat echt alleen maar op een liefdevolle, warme manier. Ik ben er zeker van dat ik met mijn commentaar nooit iemand kwets. Oké, soms is wat daar voor je neus verschijnt enorm potsierlijk, maar dat weten die performers zelf goed genoeg”, klinkt het in Humo.

Peter zal altijd vol liefde over het Songfestival praten en het festival zal altijd belangrijk blijven voor hem. “Je komt echt in een Europese liefdesbubbel terecht. Ik meen het: als alle landen gerund werden zoals het Eurovisiesongfestival, dan was er nu vrede op aarde. Niet dat Poetin en Zelenski het na een Albanees technonummer opeens samen op een pintelieren zullen zetten, maar dat Rusland vorig jaar werd uitgesloten, blijf ik een straffe boodschap vinden.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire