.
News Image

Peter Van de Veire en Julie Van den Steen op Aalst Carnaval

Aalst Carnaval dit jaar nog leuker!


Op 3, 4 en 5 maart 2019 is het zover: Carnaval Aalst, het bekendste en grootste carnavalsevenement in België én Unesco Werelderfgoed. Ook Peter Van de Veire en Julie Van den Steen lopen dit jaar uitzonderlijk mee voor de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. De twee MNM-dj's spelen namelijk de hoofdrol in het thema van Oeverboeft, een van de carnavalsgroepen in de jaarlijkse carnavalsstoet.



Op zondag 3 maart 2019 trekt zoals elk jaar de carnavalsstoet vol praalwagens door de straten van Aalst, met thema’s die verwijzen naar de actualiteit of recente gebeurtenissen. Een van de 72 carnavalsgroepen in de stoet is Oeverboeft, een kleine groep. Het thema van Oeverboeft is Oilsjt Ajoin, verwijzend naar de twee carnavalsradiozenders uit Aalst: Oilsjt Mjoezik en Ajoin Music. Oeverboeft gaat de strijd aan met de twee zenders. Hun baseline: De twee carnavalsradio’s verdelen in Aalst de koek, maar krijgen concurrentie uit onverwachte hoek. De stoetwagens pakken uit met koppen van bekende Aalsterse radio-dj’s en sluiten af met twee grote koppen van Peter en Julie. Peter en Julie zelf zullen op de slotwagen dansen.



Peter Van de Veire en verkleden gaan hand in hand, dus het prikkelde al lang bij hem om eens carnaval te vieren. Hij is dan ook verheugd dat hij en Julie uitgenodigd werden om Aalst Carnaval dit jaar te beleven vanuit een actieve hoofdrol.



Peter Van de Veire: Ik ben met verbazing geslagen na de eerste vergadering met Oeverboeft. Altijd gedacht dat die mannen, vrouwen en jeanetten van Aalst een paar pinten dronken en dan snel een houten kar timmerden maar, mijn God … da’s rocket science! Dat ze ons hebben gevraagd om de stoet nog mooier te maken; zorgt uitsluitend voor dronken vlinders in mijn buik.



Julie Van den Steen: Het is mijn eerste carnaval ooit en heb geen idee aan wat ik me moet verwachten.



Niet alleen Peter en Julie zijn dit jaar op Aalst Carnaval, er vinden ook opnames plaats van FC De Kampioenen. Het belooft drukker dan ooit te worden daar in Aalst.