.
Peter Van de Veire
zaterdag 31 december 2022

Peter Van de Veire: “Een zachte evolutie, geen revolutie”

Zowel voor de grijze als voor de minder grijzende luisteraars

Peter Van de Veire verliet MNM en stapte over naar Radio 2. “Ik wist al twee jaar dat ik ging vertrekken. Ik was klaar met het verhaal en heb het nog niet gemist”, aldus Peter Van de Veire aan Feeling.

Toch wil hij niet volledig stilstaan want dat is eng. Dus gaat hij in 2023 van start met een gloednieuwe ochtendshow op Radio 2.

“Ik heb twee seconden gedacht: ‘Ik kom bij de grootste familie van Vlaanderen terecht; ça va, ik bol dit uit’. Maar daarna heb ik mezelf tot de orde geroepen. Radio 2 is nog altijd een enorm sterk radiomerk, maar het landschap verandert op dit moment zeer snel”, vertelt Peter Van de Veire aan Feeling.

Volgens hem is het dus tijd om te schakelen als men wil blijven overleven. “Een zachte evolutie, geen revolutie. Dat is voor niemands hart goed. Dat betekent dat we héél Vlaanderen willen blijven beroeren”, onthult Peter.

“Niet alleen de wijze grijze, maar ook de minder grijzende luisteraar. Je moet radio maken zoals je denkt dat er in 2025 naar radio zal geluisterd worden”, aldus Peter Van de Veire.

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire