.
Peter Van de Veire
zaterdag 28 januari 2023

Peter Van de Veire: “Dat kan ik nog altijd niet”

Maar dat lijkt hij niet erg te vinden

2022 was een ontzettend rustig jaar voor Peter Van de Veire. Misschien wel iets te rustig volgens de normen van Peter. Hij heeft zich vooral nuttig proberen bezighouden in het huishouden en met het maken van plannen voor de toekomst.

“Het is waar dat ik vroeger altijd heb gezegd dat ik onmogelijk rust kan vinden, maar het gaat beter. Ik ben gekalmeerd. Het nieuwe begin bij Radio 2 kijk ik veel gemoedelijker tegemoet dan de start van MNM in 2009. Toen lag er een ketting van stress rond mijn nek, die alleen maar strakker werd aangespannen toen we op antenne gingen”, vertelt Peter aan Humo.

Maar dat heeft Peter allemaal van zich afgegooid en hij heeft komaf gemaakt met alle stress. Nu is er alleen nog plaats voor plezier en avontuur.

“Het enige dat ik nog altijd niet kan, is in de zetel hangen. Niksen is een verloren kunst: tegenwoordig kan niemand het nog, of toch niet zonder enige vorm van yogatherapie. Als ik niks doe, begint er in mijn bovenkamer te veel te draaien.”

Het was de stress die Peter motiveerde om door te gaan, en die hem scherp hield. Dat hij nu wat minder stress heeft, vindt hij niet erg. “De dokter zei opeens: ‘Je bloeddruk is nu al drie keer na elkaar erg hoog. Misschien moet je pilletjes overwegen.’ Ho man, pilletjes tegen de hoge bloeddruk op mijn 50ste? Dan leek het me een beter plan om het gewoon wat rustiger aan te doen.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire