.
Peter Van de Veire
vrijdag 14 april 2023

Peter Van de Veire: “Dan heb je een rechtszaak aan je been” 

Nu kan dat niet meer 

Terugdenken aan de tijd van toen, aan de goeie herinneringen uit onze jeugd, het kan een leuk gevoel geven. Maar nostalgie is voor Peter Van de Veire niet meteen een positief gevoel.

“Een mens wordt er een beetje onbehaaglijk van. En met het ouder worden, en door allerlei therapieën, heeft een mens ook de neiging om zijn jeugd wat bij te kleuren. Ik alleszins toch. Mijn grootmoeder is voor mij een godin, een heel lief mens. Maar als ik wat dieper nadenk”, zegt Peter in Primo.

Als Peter overal dieper op ingaat en meer en meer nadenkt over alles, dan ontdekt hij ook wat minder mooie herinneringen aan zijn grootmoeder. Zo vraagt hij zich af of het echt nodig was dat ze met een vuurpook achter hem aanzat.

“Of een schoen naar me gooien? Een bord op mijn hoofd kapot slaan? Als je dat nu doet, heb je een rechtszaak aan je been. Toen kon dat, in die tijdsgeest. Dus je kleurt dat wel wat bij door de jaren.”

Maar wat Peter wel nog goed weet, is dat hij een braaf kind was toen hij klein was. “Ik werd net niet geridderd voor mijn braafheid. In de puberteit veranderde dat. Ik werd ooit eens bijna van school gegooid omdat ik een opstel had geschreven over de politiestaat die daar heerste.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire