.
Peter Van Asbroeck
dinsdag 30 april 2024

Peter Van Asbroeck: “Ze noemen me een broodspeler”

Het is geen compliment

Net zoals veel BV’s heeft ook peter Van Asbroeck even overwogen om in Zuid-Afrika te gaan wonen. Hij werkte er dat moment in Kaapstad en was daar misschien wel willen blijven.

“Maar na een paar jaar devalueerde de rand, waardoor mijn inkomsten naar Europese normen bijna gehalveerd werden. We hebben ons bedrijf verkocht maar ik blijf van het land houden. Ik ga er nu geregeld voor een maand naartoe, het geld dat ik hier verdien is ginder veel meer waard”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Peter is ooit begonnen in de Kunst, met een grote K. Hij werkte samen met Ivo Van Hove en Dirk Tanghe. Tot hij in ‘Thuis’ ging meespelen, een kookrubriek had in Dag Allemaal en de voice over van ‘Komen Eten’ deed.

“Het was uitlacht-tv, schreven ze. Ook nu weer, ze noemen me een 'broodspeler' en dat bedoelen ze niet als een compliment. Maar uiteraard doe je soms dingen om den brode, ik moet zien dat mijn winkel blijft draaien. Toch had ik beter 'Dancing With The Stars' niet gedaan. Ik was daar te oud voor en als bijna 60-jarige door een jury afgezeken worden, da's niet plezant. Dat deed me terugdenken aan mijn tijd bij Studio Herman Teirlinck.”

Bio van Peter Van Asbroeck

Meer Over:

Peter Van Asbroeck