.
Peter Van Asbroeck
zondag 18 september 2022

Peter Van Asbroeck op tv: "zou het graag nog eens doen"

Wie geeft hem de kans?

Iedereen kent zonder twijfel Peter Van Asbroeck nog. Ooit was de acteur en presentator te zien in series als ‘Thuis’ en ‘Wittekerke’ en was hij ook één van de vaste stemmen van ‘Komen Eten’. Buiten een laatste kort tv-optreden in ‘De Buurtpolitie VIPS’ is het al lang geleden dat Peter nog op televisie verscheen.

“Dat rolletje in ‘De Buurtpolitie VIPS’ was geen comeback maar eerder een acte de présence. Ik kan ook niet zeggen dat ik echt heimwee heb, maar ik geef wel toe dat ik het graag nog eens zou doen. Tegen een leuke rol in een serie zeg ik zeker geen neen”, geeft Peter toe in Dag Allemaal.

De televisiewereld is ondertussen al heel wat veranderd en dat heeft ook Van Asbroeck al ondervonden. Al wil hij ook duidelijk maken dat hij tv-werk niet minimaliseert.

“Maar het is ook maar een job, hé. Voor het publiek straalt het glamour uit, maar het is niet dat je als soapacteur elke ochtend met de Bentley wordt opgehaald, hé. Het is ook maar je scènes gaan spelen in een studio.”

Peter heeft zelf al lang geen groot tv-werk meer gedaan en dat komt vooral door de verandering van VT4 dat Vier werd. “Woestijnvis had de zender opgekocht en wilde met de eigen mensen werken. Bij de andere zenders was er geen plaats. Dat zag ik al drie jaar van tevoren aankomen. Het is dus een samenloop van omstandigheden geweest.”

Bio van Peter Van Asbroeck

Meer Over:

Peter Van Asbroeck