.
Peter Van Asbroeck
woensdag 14 september 2022

Peter Van Asbroeck: "Ik een oude rot?"

Zo oud is Peter ondertussen...

Wie Peter Van Asbroeck deze tijden nog graag eens aan het werk wil zien, die kan zich best richting het theater begeven. Peter is niet langer vaak te zien op televisie, maar kan zijn creatief ei tegenwoordig vaak kwijt in het theater waar hij het liefst van al komedies speelt.

Peter is ondertussen 60 geworden en is dus al een oude rot in het vak te noemen. Al voelt hij zich nog lang niet oud.

“Ach, die leeftijd… ik heb daar niets mee, het is een getal. Meestal zeg ik nu al dat ik zestig ben. Je kan ook niet eeuwig twintig blijven, hé. Gelukkig maar”, lacht hij in Dag Allemaal.

Van Asbroeck is altijd heel populair geweest en nog steeds wordt hij regelmatig aangesproken over zijn vroegere tv-werk.

“De mensen die naar het theater komen, zijn meestal habitués. Maar voor Kookeiland van het marketingbureau VLAM doe ik al vier jaar een grote foodtrucktour, en daar krijg ik soms grappige reacties. Oudere vrouwen die dan zeggen dat ze vroeger verliefd waren op mij, terwijl hun man erbij staat.”

Maar er wordt ook vaak gevraagd wanneer hij nog eens terug te zien zal zijn op televisie. “Omdat ik zo goed als niet meer op tv kom, lijkt het misschien alsof ik geen werk meer heb. Maar het tegendeel is waar. Ik speel mee in ‘Café Beveren’ en ‘Groeten uit 2032’, beiden in het theater en er komt ook en kerstspecial aan. En daarnaast zijn er nog mijn commerciële klanten zoals die foodtrucktour en reclamefilmpjes.”

Bio van Peter Van Asbroeck

Meer Over:

Peter Van Asbroeck