.
Peter Van Asbroeck
zaterdag 6 april 2024

Peter Van Asbroeck: “Dat was nog het moeilijkste van al”

Hij moest slecht nieuws brengen

Peter Van Asbroeck was net klaar met zijn examens in het middelbaar, toen plots de politie aan de deur stond. Zij moesten komen vertellen dat de vader van Peter was overleden na een auto-ongeluk. Hij werd amper 48 jaar.

“Het moeilijkst van al was nog dat ik dat aan mijn grootmoedertje moest gaan vertellen. Vreselijk. Mijn mama was niet alleen haar man kwijt maar ook haar vriendenkring, want ze voelde zich verloren tussen al die gelukkige koppels. Het was een dramatische tijd, die ik iets beter kon verwerken dan mijn zus omdat ik voor mijn studies naar Antwerpen verhuisde terwijl zij onze moeder opving. Ik ben mijn zus daarvoor nog altijd heel dankbaar”, zegt Peter in Dag Allemaal.

Het was een heel droevige tijd voor Peter en zijn familie, en het verwerken heeft tijd gekost. Maar dag na dag ging het altijd weer een beetje beter.

“Mama heeft mijn vader 13 jaar overleefd en ook al hertrouwde ze, altijd is er een nostalgie gebleven naar vroeger. Moeder stierf in '93 aan een aneurysma, ook veel te jong. Ik ben ondertussen al 14 jaar ouder dan mijn vader is geworden. Ik realiseer me pas nu hoeveel hij gemist heeft.”

Bio van Peter Van Asbroeck

Meer Over:

Peter Van Asbroeck