.
Peter Koelewijn
zaterdag 13 augustus 2022

Peter Koelewijn: “Bezig blijven dat houdt me jong”

Hij is al 81

Peter Koelewijn mag dan wel al 81 jaar zijn, wanneer je hem het beste van zichzelf ziet geven op het podium zou je het niet meteen zeggen. De man bruist nog altijd van de energie en denkt dan ook nog lang niet aan stoppen.

“Dat kan je wel geen eigen verdienste noemen. Dat is de constructie van je lichaam. Ik ga niet elke dag joggen of zo. En ik drink heus nog op tijd een wijntje en een whisky. Noem het dus maar geluk”, zegt Koelewijn in Dag Allemaal.

Koelewijn beseft dat hij goede genen heeft, maar dat het ook zomaar plots gedaan kan zijn. Maar met voldoende rock-‘n-roll in zijn leven kan hij nog wel even doorgaan.

“Al is het nu wel anders natuurlijk. Ik heb een fantastisch privéleven, vijf jaar geleden ben ik opnieuw getrouwd met Els, nadat mijn eerste vrouw Mieke kwam te overlijden. We waren 48 jaar getrouwd. Maar ik ben heel gelukkig nu. En ik heb ook terug goed contact met mijn kinderen, na een moeilijkere periode.”

Zijn vrouw Els is 17 jaar jonger en aan haar heeft Peter moeten beloven om 105 jaar te worden. “Ik doe m’n best. Vooral bezig blijven is mijn aanpak. Ik start begin volgend jaar met een nieuwe theatertournee. Eerst in Nederland, en daarna hopelijk ook in Vlaanderen.”