.
Peter Goossens
dinsdag 12 december 2023

Peter Goossens: “Zo werkt het helemaal niet”

Hij houdt vast aan zijn visie

Het einde van een tijdperk is nabij. Peter Goossens neemt stilletjesaan afscheid van zijn Hof van Cleve en maakt zich klaar voor zijn avontuur bij La Rigue. Het is niet alleen het einde van een tijdperk voor Peter, maar ook voor de Belgische gastronomie.

“"Ik probeer er nog niet te veel over na te denken en het is momenteel ook te druk om erbij stil te staan. Mijn vrouw is er meer mee bezig dan ik. Maar het is leuk dat Hof van Cleve op een bepaalde manier ook verder gaat en Floris de teugels zal overnemen. Maar Lieve en ik hebben daar inderdaad iets neergezet, in dat hoevetje op die berg in Kruishoutem. Op een zeker moment was dat toch het middelpunt van de gastronomie. Ook naar de jeugd toe: we hebben honderden chefs en zaalbedienden opgeleid”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Peter heeft nooit afgeweken van zijn eigen stijl en visie binnen zijn restaurant en zijn gerechten. Dat is ook nodig, anders blijft het niet duren.

“Mensen gaan naar een restaurant voor jou en jouw stijl. Je moet een visie hebben. Niet vandaag met bloemen, en morgen met krulletjes, en overmorgen geen saus en dan weer wel saus. Zo werkt dat niet. Ik ben geen bloemist, dus ik smijt geen bloemen op mijn borden. De keuken van Hof van Cleve heeft altijd gestaan voor smaak, saus, product en garnituur. Puur en lekker."

Bio van Peter Goossens

Meer Over:

Peter Goossens