.
Peter Goossens
woensdag 13 juli 2011

Peter Goossens: Meesterlijke Klassiekers – het boek

In dit gloednieuwe njam! kookboek stelt Peter Goossens enkele meesterlijke klassiekers voor die terug gaan naar de essentie van onze Belgische keuken.

In dit gloednieuwe njam! kookboek stelt Peter Goossens enkele meesterlijke klassiekers voor die terug gaan naar de essentie van onze Belgische keuken.

Niets is immers zo begeerd als onze eigenste steak met frieten, malse stoverij, smeuïge witloofrolletjes met kaas en hesp of noordzeetong in botersaus. Stuk voor stuk meesterlijke klassiekers die deel uitmaken van ons culinair erfgoed. Het boek ‘Meesterlijke klassiekers’ is een bundeling van heerlijke gerechten en basistechnieken uit de goede oude Belgische keuken. Omdat ‘eenvoud’ zo lekker kan zijn. Zeker als je met de talloze schatten werkt die onze lucht, aarde en water rijk zijn. Bij elk gerecht legt Peter Goossens je stap voor stap uit hoe je jouw favoriete klassieker met echte Belgische smaken op tafel zet. Zonder franjes, simpelweg authentiek en smaakvol. Peter Goossens: “Het doet deugd om te merken dat de keuken de afgelopen jaren almaar een prominentere plaats heeft ingenomen in het leven van de Vlaming. Het succes van njam! bevestigt nog maar eens het maatschappelijke belang van de keuken en onze voorliefde voor lekker eten. Met dit boek hoop ik mijn kennis & liefde voor de typische Vlaamse klassiekers te kunnen doorgeven. Want dat is meteen ook de ontstaansreden van dit boek: onze meesterlijke klassiekers laten voortleven en zien dat het goed is.” Als je graag met degelijke ingrediënten werkt en met de glimlach in de keuken staat, dan zal dit boek je zeker plezieren. Laat je stap voor stap leiden door Peter Goossens,en laat gaandeweg een stukje van jezelf in elk gerecht sluipen. Creëer je eigen culinaire erfgoed, koester het en deel dit met al wie je lief hebt.