.
Peter Bulckaen in aflevering 7206 van Familie
zondag 18 juni 2023

Peter Bulckaen: “Zalig om dat eens te mogen doen”

Hij stond op de set voor ‘Chantal’

Peter Bulckaen is in ‘Familie’ één van de weinige personages/ acteurs die al behoorlijk wat jaren meedraait. Hij geeft al vijftien jaar gestalte aan het personage Mathias Moelaert. En als het van hem afhangt, mag dat nog eventjes doorgaan.

“Er zijn maar weinig professionele acteurs die zoals ik kunnen rondkomen met hun acteerwerk alleen. Velen moeten bijklussen in het onderwijs of de horeca. Ik prijs me enorm gelukkig. Al besef ik dat het morgen ook gedaan kan zijn”, vertelt Peter aan Story.

Bulckaen weet dat hij een erg onzekere job heeft en heeft tussen ‘Wittekerke’ en ‘Familie’ zelfs eventjes immobiliën gedaan om zichzelf toch een inkomen te garanderen.

Maar Peter ondervindt ook de nadelen van jarenlang dezelfde rol te spelen. Zo wordt hij een heel pak minder gevraagd voor andere rollen.

“Dat vind ik jammer. Afgelopen zomer heb ik wel het geluk gehad om op de set te staan van het tweede seizoen van ‘Chantal’, dat in september op VRT 1 zal te zien zijn. Ik vertolk in drie afleveringen de rol van oud-commissaris. Zalig om eens in mijn eigen West-Vlaamse dialect te mogen spreken op televisie.”