.
Peter Bulckaen in Familie - aflevering 7151
vrijdag 30 juni 2023

Peter Bulckaen: “Pas toen kreeg ik mijn eerste jeans”

Dat heeft even geduurd

Peter Bulckaen werd geboren in 1965, het jaar waarin we kennismaakten met de familie Von Trapp in de musical ‘The Sound Of Music’, maar ook het jaar van de eerste wandeling in de ruimte. Natuurlijk herinnert Peter zich daar niks meer van.

Wat hij zich wel nog herinnert is zijn favoriete speelgoed toen hij opgroeide. “Ik herinner me dat we altijd katapulten maakten van de rubberen ringen van weckpotten en oude fietsbanden. Daarnaast genoot ik van tollen en heb ik veel geknikkerd. Tot mijn knokkels openlagen zelfs”, lacht Peter in Primo.

Peter was niet altijd een ven grote modetrend volger. Zo vond hij de Millet maar een lelijke en dure skivest en pochte hij liever niet met dure dingen.

“Ik ben niet materialistisch ingesteld. Ik ben bij wijze van spreken opgegroeid in een boerengat in de Westhoek. Het heeft zelfs geduurd tot ik naar het college ging voor ik mijn eerste jeansbroek kreeg. Grappig dat onze gewone stoffen broeken nu weer in de mode zijn. Pas toen ik op school mijn broek scheurde tijdens het voetballen, kreeg ik mijn eerste jeans.