.
Peter Bulckaen in Familie - aflevering 7151
maandag 5 juni 2023

Peter Bulckaen: “Mentaal ben ik nog met alles mee”

Hij wordt al een dagje ouder

Met zijn rol in ‘Familie’ en het theatergezelschap ‘Prethuis’ is Peter Bulckaen altijd maar onderweg en altijd maar bezig. Zijn agenda staat nog goed vol tot 2025 maar daarna wil de acteur het graag wat rustiger aan doen.

Tegen die tijd is Peter 60 en heeft hij een nieuwe mijlpaal in zijn leven bereikt. Maar de leeftijd doet hem niet zoveel, hij heeft er vrede mee.

“Ik vond vijftig worden veel lastiger. Vooral omdat jongere mensen je er bewust van maken van het feit dat je oud aan het worden bent en je soms wordt uitgesloten uit bepaalde gezelschappen. Daar was ik enorm van geschrokken, maar ik heb het moeten aanvaarden”, zegt Peter in Story.

Bulckaen moet toegeven dat hij zich niet meer van de jongste voelt, vooral fysiek dan. Hij heeft hier en daar wel eens pijn en moet ondertussen ook een bril dragen.

“Maar verder heb ik het gevoel dat ik mentaal nog met alles mee ben. Mijn teksten onthouden is geen probleem. Oké, ik vergeet veel dingen, maar dat was altijd al zo, gewoon omdat ik met veel tegelijk bezig ben.”